Tuesday, October 1, 2013

Ujian Personaliti Secara Online

Assalamualaikum w.b.t

Baru-baru ni aku agak tertarik dengan ujian personaliti test yang selalu diadakan semasa program klinik kerjaya. Sebenarnya, ujian atau kuiz personality ni agak penting untuk mengenal diri sendiri dari segi kemampuan, kekurangan dan kelebihan diri, perasaan dan sebagainya. 

Jadi aku pun menggodek-godek dalam internet. Banyak juga laman web dan blog yang membuat entri berkenaan dengan ujian personaliti ni. Tapi aku nak mencari yang lebih teliti, user friendly, dan yang paling penting, PERCUMA..!!  

Akhirnya, aku terjumpa laman web VisualDNA ni. Secara peribadinya, laman web ini aku rasa paling lengkap dan terbaik dari segi penampilan, user friendly dan mudah digunakan. Dari segi jawapan setelah aku mejawap kesemua soalan dia, memang dihuraikan dengan agak panjang, terperinci serta sistematik. Kesahihannya? Mungkin banyak yang boleh dipercayai. Tapi, apapun, ianya terserah kepada pembaca nak menerima ataupun tidak.  

Kalau korang berminat, klik kat gambar di bawah ni. 


Jadi, hasil ujian untuk aku? Itu biarlah rahsia.. hehehe..

8 comments:

  1. banyak jugak cara nak uji personaliti.. semalam baru test yang gambar pokok kat FB.. :)

    ReplyDelete
  2. menarik ! kena try ni..CN mmg suka jawab ujian personaliti ni, cara nk reflek diri sendiri ;)

    ReplyDelete
  3. dah try... hahahahaa.....
    keputusannya memuaskan... hakhak :P

    ReplyDelete
  4. saya x fahamlah lepas saya tekan gambar tiada apa - apa yg berlaku

    ReplyDelete
  5. yg tu sebab internet lambat . . kena sabar :D insyaAllah nanti ade la

    ReplyDelete

Segala coretan dalam blog ini adalah berdasarkan pengalaman, pendapat dan catatan peribadi penulis sahaja. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Komenlah secara berhemah dan mengikut budi bicara. Lagipun, kita adalah Malaysia kan?

Baca sini juga